Persoonlijke hulpmiddelen

Ademen

1170: "Ademen, de bijeenkomsten van alle energieën" van 24 tot 30 september.

Op dit moment is er een enorm bewustzijn aan het ontstaan onder de burgers over de inzet, zelfs de klimaatcrisis, zoals blijkt uit de laatste gebeurtenissen; klimaatmarsen, verkiezingsprogramma's, IPCC,.......

"Ademen, de ontmoetingen van alle energieën", is een uitnodiging om vragen te stellen, een stem te geven en het debat te stimuleren over deze mogelijke klimaat- en sociale dualisering.

Een week van voorstellingen, screenings, vergaderingen en conferenties om ons te inspireren en om maatschappelijke en duurzame projecten te zaaien.

Voor jou vastgepind:

- 26/09 : 19u tot 22u30 in DELVAUX : "Elk zijn planeet, elk zijn gebaar" / Participatieve conferentie.

Talloze positieve initiatieven ontwikkelen zich in onze regio's en vormen een nieuwe manier van leven, een nieuwe manier van consumeren en produceren. Sociaal, cultureel, ecologisch, cultureel, ecologisch,.... het klimaat gaat ons allemaal aan. Lijkt dit ver van je belangrijkste missie? De sociale bekommernissen vormen echter de kern van deze ochtend van de komende reflecties en acties.

Een project voor een rechtvaardige en duurzame samenleving wordt elke dag geschreven met een grote uitdaging in het achterhoofd, namelijk het combineren van ecologische en sociale rechtvaardigheid.

Kom en laat je stem en je verlangens naar actie horen.

Op de agenda stonden drie sprekers, gevolgd door een moment van participatieve reflectie.

Edwin ZACCAÏ, is doctor in de milieuwetenschappen, burgerlijk ingenieur natuurkundige en afgestudeerd in de filosofie. Hij geeft les aan het studiecentrum voor duurzame ontwikkeling van de « ULB ».

Mélanie JOSEPH van de dienst tegen de bestrijding van armoede, onzekerheid en sociale.
Een vertegenwoordiger van ATD Vierde Wereld, die alles doet voor de waardigheid.

- 27/09 : 20:30 uur : De man die bomen heeft geplant / Show / ECURIES

Een man tijdens een lange wandeling in de Alpes de Haute-Provence ontmoet een herder. Deze herder woont alleen in dit vijandige land. Hij plant bomen. Honderd bomen per dag zonder er iets voor terug te verwachten. Een paar jaar later verschijnen er bossen van eiken, beuken, berken, essen, essen,.... Het water is teruggekeerd. De dorpen zijn herbevolkt. Het dorre en verlaten heidegebied is een land vol leven geworden....

Wil het karakter van een mens werkelijk uitzonderlijke kwaliteiten onthullen, dan is het noodzakelijk om het geluk te hebben om zijn actie gedurende vele jaren te kunnen observeren. Als deze actie is ontdaan van alle egoïsme, als het idee dat het regisseert is van een vrijgevigheid zonder voorbeeld, als het is absoluut zeker dat het niet heeft gezocht naar een beloning overal en dat het zichtbare sporen op de wereld heeft achtergelaten, dan zijn we, zonder risico van fouten, voor een onvergetelijk karakter.

Een prachtige ecologische en humanistische fabel die bewijst dat de gave van het zelf een prachtige manier is om gelukkig te zijn.

- 28/09 : 20:30 uur : Achterhaald / Show / DELVAUX / DELVAUX

DE WERELD VERANDEREN, MAAR WANNEER EN HOE?

Alice, Mary en Hervé voelen zich schuldig in hun keuken. Ze horen elke dag dat de wereld fout gaat, dat de wereld steeds warmer wordt, dat de lucht steeds minder goed ademt, dat de rijken steeds rijker worden, de armen steeds armer worden, en het enige wat ze kunnen doen is hun afval sorteren, hun oude gloeilampen vervangen door LED's, organische labels opsporen op etiketten, petities op Avaaz.org ondertekenen en doorsturen naar hun contacten.

Ze zijn moe van de morele druk. Ze kunnen niet langer een goedkope H&M-jeans aantrekken, onethisch en uitgewassen in Bangladesh, om in hun Renault Twingo diesel te springen en sushi met industriële tonijn te gaan eten. Ze kunnen niet tegen deze toekomst, die onder hun neus is gezwaaid, omdat ze nog maar weinig als een gesloopte toekomst hadden. Ze willen de confrontatie aangaan, ze dromen ervan, ze streven ernaar, ook al moet het leven apocalyptisch zijn, om eindelijk consequent te worden en te handelen.

En hier zijn ze dan - de magie van het theater - na "The Great Break", energieke helden, mensen die klaar staan om zich terug te trekken zonder zich op te offeren en acteurs in het middelpunt van alle aandacht.

Met Obsolete, Alice Hubball, Marie Lecomte, Hervé Piron laat Hervé Piron ons een sprong voorwaarts maken met onze kleine accommodaties, onze dubbele taal en de relativiteit van onze inzet om ons in een ongemakkelijke situatie te storten waar we de middelen om te overleven moeten garanderen. Verloren in een wereld die zo onbekend is als van tevoren gepland, zijn Alice, Marie en Hervé verrassend vindingrijk en inventief. Maar hoe ver zijn ze bereid te gaan?

Een initiatief van de Overgangsdienst van de gemeente Watermaal-Bosvoorde en het team van het Centre Culturel La Vénerie.

Voor meer informatie: 02/674.75.80 - transition@wb1170.brussels

 

 

 

Document acties