Persoonlijke hulpmiddelen

Laatste nieuws

60ste verjaardag van de verbroedering met Chantilly

In het weekend van 22 en 23 juni, ter gelegenheid van de 60ste verjaardag van de verbroedering, nodigde de stad Chantilly een delegatie van Watermaal-Bosvoorde uit om deel te nemen aan een rijkelijk feestelijk programma vol culturele en sportieve ontmoetingen en ontdekkingen, bestaande uit de Schepen van de Europese Betrekkingen, Mw. Hang Nguyen, de leden van het verbroederingscomité en vertegenwoordigers van vzw's en burgers van Bosvoorde. De gelegenheid om samen de diamanten huwelijksverjaardagen van Chantilly en Watermaal-Bosvoorde te vieren als garantie voor een sterke en duurzame vereniging, constructieve en ondersteunende uitwisselingen, het succes van wederzijdse verplichtingen en oprechte vriendschapsuitingen.

In 60 jaar tijd hebben we een stevige brug gebouwd tussen de twee gemeenten, een geprivilegieerde relatie die voortdurend uitwisselingen tussen alle generaties biedt rond verschillende thema's zoals muziek, schilderkunst, sport, onderwijs en handel. Uitwisselingen die we willen verbreden naar een meer divers publiek en rond actuele onderwerpen en toekomstgerichte projecten.

Ter herinnering: jumelages zijn in het leven geroepen om mensen verder te binden en, door de ontdekking van anderen, om vriendschappen aan elkaar te binden. Ook nu nog is gastvrijheid het sleutelwoord. We herinneren ons dit weekend het warme welkom, de vriendelijkheid maar vooral de ontmoeting met de bewoners!  We werden verwelkomd in de huizen van de lokale bevolking om een deel van hun leven te delen.
Als ook u een maaltijd en een bed wilt delen en vooral onze collega's in Chantilly, hun cultuur en tradities wilt ontdekken, laat het ons weten!
De afdeling European Relations blijft tot uw beschikking staan op het volgende adres: jumelage1170@wb1170.brussels


Vertaald met www.DeepL.com/Translator

Document acties

Premies voor het steriliseren en de elektronische identificatie van huiskatten

Een premie voor het steriliseren en de elektronische identificatie van huiskatten

Sinds enkele jaren is het in Brussel verplicht om je katten te laten steriliseren en identificeren. Watermaal-Bosvoorde biedt haar bewoners dan ook de mogelijkheid om te genieten van een premie van 25 € voor de sterilisatie van katertjes en 50 € voor kattinnetjes. Daarnaast wordt een premie van 25 euro per dier toegekend voor de elektronische identificatie (via een microchip).

Maar waarom zouden we onze lieve huisdieren eigenlijk laten steriliseren en identificeren? Ten eerste omdat dit wettelijk verplicht is, maar ook in het kader van het dierenwelzijn. Er worden hoe langer hoe meer katten achtergelaten en het groot aantal zwerfkatten zorgt voor veel pijn en ziektes. Een overbevolking zwerfkatten beïnvloedt ook het natuurlijk ecosysteem, met name de vogelpopulaties waarop de katten jagen.

 

Voorwaarden om van deze premie te kunnen genieten:

  • in Watermaal-Bosvoorde gedomicilieerd zijn;
  • de premies worden enkel toegekend voor de katten als de aanvrager het baasje is ;
  • maximum drie premies per jaar en per huishouden dat in Watermaal-Bosvoorde gedomicilieerd is (op basis van de gezinssamenstelling);
  • de aanvraag moet gebeuren binnen de drie maand na de sterilisatie of uiterlijk op   31 december 2019 (voor elke sterilisatie die vóór deze datum werd uitgevoerd);
  • Voor te leggen documenten:
  • het ingevulde formulier;
  • een attest van de dierenarts die de sterilisatie heeft uitgevoerd en de chip heeft geplaatst ;
  • de originele factuur van de dierenarts en een kopie van uw identiteitskaart als u de aanvrager bent.

 

Bijkomende inlichtingen: dienst Leefmilieu, leefmilieu@wb1170.brussels, 02.674.74.32.

 

 

Document acties

Sports Open Day 2019

Zondag 8 september van 10u tot 16u zal de vijfde editie van de "SportS Open Dag"  in het Parc Sportif des 3 Tilleuls plaatsvinden.
Neofieten en amateurs of overtuigde sporters kunnen de hele dag door tot rust komen en een ruime keuze aan activiteiten, initiaties en sportieve ontdekkingen ontdekken. Bovendien zal er plezier en origineel vermaak zijn. Er is voor alle smaken en leeftijden iets te vinden! De toegang tot het zwembad is die dag gratis.

Ontdek het programma hier en hier
 

Document acties

Document acties