Persoonlijke hulpmiddelen

Hulp bij het invullen van uw belastingaangifte

 

Voor personen die hulp wensen bij het invullen van hun belastingaangifte organiseert het bestuur van 25 mei tot en met 25 juni een permanentie, op maandag en vrijdag van 9 uur tot 14 uur.

De permanenties gaan door in de digitale openbare ruimte EPN, in de gebouwen van de Academie voor Schone Kunsten (toegang via het Andrée Payfa-Fosséprezplein 10).

Ook toegankelijk voor personen met beperkte mobiliteit.

U moet wel uw elektronische identiteitskaart meebrengen.

  • Voor bepaalde groepen belastingplichtigen waarvan de fiscale situatie zeer stabiel is (gepensioneerden, personen die een uitkering krijgen…) bestaat er echter een andere procedure: het voorstel van vereenvoudigde aangifte. In die brief vindt u een simulatie van de berekening van uw belastingen op basis van de fiscale gegevens die de FOD Finaciën kent. U vindt er ook het te betalen of terug te krijgen bedrag. Als u een voorstel van vereenvoudigde aangifte heeft ontvangen, moet u dus geen belastingaangifte meer invullen en indienen.                                                                                                                                             
  • De online aangifte via Tax-on-web biedt heel wat voordelen : veel gegevens zijn vooraf ingevuld, hulp bij het invullen, snellere behandeling van uw aangifte, raming van de verschuldigde belasting met optimalisering

 

Het belastingkantoor van Watermaal-Bosvoorde bevindt zich in de Financiëntoren, Kruidtuinlaan, 50 Bus 3816 te 1000 Brussel. U kunt de diensten bereiken op het nr. 02.577.11.00 en het Call center op het nummer 02.572.57.57 - p.bru2.team6@minfin.fed.be.

 

Document acties