Persoonlijke hulpmiddelen

Het Irisfeest in Watermaal-Bosvoorde

Op 5 en 6 mei viert het Brussels Hoofdstedelijk Gewest zijn 29ste verjaardag. Naast de feestelijke evenementen die in het stadscentrum doorgaan, worden er op 5 mei talrijke activiteiten in Watermaal-Bosvoorde georganiseerd die de rijkdom van de gemeente en haar diversiteit in de kijker zetten. Het accent zal gelegd worden op de kunstenaars, het architecturaal erfgoed, de natuur en het aangename leven.

Enkele kunstenaars openen de deuren van hun ateliers of stellen hun kunstwerken tentoon: schilderwerken, etswerken, ceramiek, foto’s, juwelen… Op het programma prijkt ook een optreden van “ urban sketching “ (tekenen in situ na directe waarneming van het stadsleven en het dagelijks leven). 

Wandelingen rond het architecturaal erfgoed zullen bij menigeen zeker in de smaak vallen: de ontdekking van de buurt Hertog-Vink, het kerkhof en zijn geschiedenis, de Bezemshoek of fiets- of wandeltochten in de voetsporen van de schilder Paul Delvaux…

Voor natuurliefhebbers zijn er gezellige en ontspannende wandelingen op het Vuursteenterrein en in het Zoniënwoud voorzien met uitleg over de flora en de fauna.

Bovendien worden er animaties georganiseerd in het Nederlandstalig cultureel centrum WaBo, maar ook op de Pleisterplaats van de Bakfiets (waar de voordelen van bulkaankopen worden toegelicht…).

Inlichtingen:

  • Irisfeest in Watermaal-Bosvoorde, op 5 mei van 10 u tot 18 u,

http://fetedeliris.brussels/dans-les-communes.

Document acties