Persoonlijke hulpmiddelen

Hulp bij het invullen van uw belastingaangifte

Soms uw identiteitskaart is genoeg voor "Tax-on-Web

Voor personen die hulp wensen bij het invullen van hun belastingaangifte organiseert het bestuur van 15 mei tot en met 30 juni een permanentie, op maandag en vrijdag van 9 uur tot 14 uur.

De permanenties gaan door in de digitale openbare ruimte EPN, in de gebouwen van de Academie voor Schone Kunsten (toegang via het Andrée Payfa-Fosséprezplein 10).

Ook toegankelijk voor personen met beperkte mobiliteit.

U moet wel uw elektronische identiteitskaart meebrengen.

  • Voor bepaalde groepen belastingplichtigen waarvan de fiscale situatie zeer stabiel is (gepensioneerden, personen die een uitkering krijgen…) bestaat er echter een andere procedure: het voorstel van vereenvoudigde aangifte. In die brief vindt u een simulatie van de berekening van uw belastingen op basis van de fiscale gegevens die de FOD Finaciën kent. U vindt er ook het te betalen of terug te krijgen bedrag. Als u een voorstel van vereenvoudigde aangifte heeft ontvangen, moet u dus geen belastingaangifte meer invullen en indienen. 

 

  • De online aangifte via Tax-on-web biedt heel wat voordelen : veel gegevens zijn vooraf ingevuld, hulp bij het invullen, snellere behandeling van uw aangifte, raming van de verschuldigde belasting met optimalisering

 

Het belastingkantoor van Watermaal-Bosvoorde bevindt zich in de Financiëntoren, Kruidtuinlaan, 50 Bus 3829 te 1000 Brussel. U kunt de diensten bereiken op het nr. 02.577.05.20 en het Call center op het nummer 02.572.57.57.

 

Document acties