Persoonlijke hulpmiddelen

Op ontdekkingstocht naar het blauwe erfgoed

Op 22 maart wordt wereldwijd de Wereldwaterdag gevierd. In Brussel nemen de Brusselse Waterdagen plaats van zondag 17 tot en met zondag 24 maart 2019. Een initiatief van de Brusselse Minister van Leefmilieu, gecoördineerd door Coördinatie Zenne in opdracht van Leefmilieu Brussel en georganiseerd in samenwerking met een vijftigtal partners afkomstig van verenigingen, gemeenten en het gewest.

Water maakt ten volle deel uit van onze stedelijke omgeving, ongeacht of het nu gaat om beken, rivieren en vijvers of om rioleringen en stormbekkens, sluizen, waterwinningsgebieden of het opvangen van regenwater.  Deze Brusselse Waterdagen vormen een mooie gelegenheid om het thema water in Brussel in de schijnwerpers te zetten.

De hele week en tijdens de weekends zullen groot en klein kunnen genieten van een gratis dag- en avondprogramma: wandelingen, gegidste bezoeken, boottochten op het kanaal, het ontdekken van amfibieën, animaties voor gezinnen, uitwisselingen over het thema water, conferenties, tentoonstellingen…

In Watermaal-Bosvoorde gaan de meeste activiteiten door op 17 maart in het Vuursteendomein. 

Programma :  

  • 13:00: Gezellig aperitief langs het water in de aanwezigheid van de de partners. Inhuldiging van de wandelgids 'Naar de bronnen van de Woluwe in Watermaal-Bosvoorde'.
  • 14:00 - 17:00: geleide wandelingen en animaties over het thema water.
  • 14:00, 15:00 en 16:00: geleide wandeling naar het Zwanewijdebeek (1u) en/of wandeling (1u) naar de vijvers van Bosvoorde en de Vuylbeek die daar in open lucht stroomt tot het kasteel van de ISB.
  • Vrije wandelingen naar het kasteel van de ISB langs de vijvers van Bosvoorde en de Vuylbeek die in open lucht stroomt. In het kasteel zijn er presentaties over het waterbeheer op de ISB site.
  • 15:00: Wandeling naar de bronnen van de Woluwe (1u30)

 

Animaties rond het thema water:

  • Macro-invertebraten vissen in de Vuylbeek
  • Infostand over de verschillende gebruiken van water
  • Animaties voor kinderen

 

Nuttige links:

Contact:

www.coordinatiezenne.be – 02 206 12 07

 

Document acties