Persoonlijke hulpmiddelen

PSC of sociale cohesie in de Drie Linden

Op nummer 137 van de Drie Lindenstraat wordt het PSC, het project voor sociale cohesie opgezet. Dit is een nieuwe ontmoetingsruimte. De opzet is de buurtbewoners centraal te plaatsen en op maat gesneden projecten voor hen te ontwikkelen om de sociale cohesie te versterken. Iedereen, ongeacht zijn cultuur, zijn leeftijd, zijn geslacht, zijn sociaal niveau of zijn gezondheid moet zich hier kunnen ontplooien. Dit project is ontstaan uit een samenwerking tussen de Brusselse Gewestelijke Huisvestingsmaatschappij (BGHM), Le Logis en de dienst voor Preventie en Sociale Cohesie van Watermaal-Bosvoorde. Twee sociale werkers, Pierre en Magali, verzekeren de wachtdienst in dit lokaal dat zich boven de voormalige boekhandel aan de bovenkant van de Drie Lindenstraat bevindt.

Als eerste prioriteit wil het PSC een band  creëren en versterken tussen de bewoners en Le Logis, de verenigingen … Daarom organiseren zij elke woensdag tussen 15 en 17 uur babbelcafés: de gelegenheid om op een gezellige plek met een koffietje over wensen en noden te spreken. De deelnemende bewoners hebben al veel toffe ideeën aangebracht om het buurtleven aangenamer te maken: een huiswerkschool, activiteiten voor de kleintjes in de zaal van de Studio-Logis en in andere gelegenheden, wederzijdse burenhulp …

De bedoeling is dat zoveel mogelijk bewoners aan de projecten deelnemen. 

Inlichtingen: PSC,  Drie Lindenstraat, 137, van dinsdag tot vrijdag van 10 uur tot 18 uur, T. 02.356.51.12 en 0493.82.84.02.

Mail: pobolensky@wb.irisnet.be ; mruttiens@wb.irisnet.be

Document acties