Persoonlijke hulpmiddelen

Telen in de stad

Telen in de stad
Voor het derde opeenvolgende jaar organiseren de Gemeente, het OCMW en Leefmilieu Brussel praktische en gratis workshops in het kader van de Good Food strategie!

De leerling-moestuinbouwers kunnen in de grond wroeten en leren hoe hun eigen groenten en fruit verbouwen of kippen te houden. Doelstellingen? Lokaal voedsel leren verbouwen, zonder transport, zonder chemische behandeling… om de ecologische impact zo klein mogelijk te houden. Een stap in
de richting van een samenleving die tegen verspilling, tegen overproductie en overconsumptie opkomt.

Op het programma:
- Vergeten groenten - nieuw! - 4 juni van 13 u tot 16 u, in de polyvalente zaal van de seniorenresidentie van het OCMW Pastinaak, snijbiet, schorseneren, rutabaga, aardperen ... Het zijn oude variëteiten uit onze streken die tegenwoordig minder verbouwd worden. Deze groenten aarden echter heel goed in ons klimaat en onze bodem en zijn bovendien beter bestand tegen ziekten en plagen. Een vaste waarde in de moestuin en op onze borden!

Inschrijving verplicht op www.cultiverenville.brussels.

Het gedetailleerde programma is beschikbaar op de website van de gemeente. Andere workshops volgen in september en oktober (Mijn champignonkwekerij en Mijn moestuin in mijn keuken).

Info:
Dienst Duurzame Ontwikkeling: T. 02 674 75 80
dddo1170@wb1170.brussels
watermaal-bosvoorde.be -www.cultiverenville.brussels

Document acties