Persoonlijke hulpmiddelen

Vernieuwing van het Keymplein – aanvraag voor een stedenbouwkundige vergunning indienen

 

Het College van Burgemeester en Schepenen van Watermaal-Bosvoorde heeft de procedure met het oog op een volledige herinrichting van het Keymplein, aangevat. Het project dat stapsgewijs ondernomen werd, kent nu een duidelijke ontwikkeling met de beslissing van het College om de aanvraag voor een stedenbouwkundige vergunning in te dienen. De plannen en verklarende nota zijn beschikbaar op de internetsite dat voor dit project in het bijzonder, werd aangemaakt: www.keym1170.be

 

Een gezellig maar vervallen plein

Het Keymplein vormt het centrum van Watermaal. Men vindt er een mooi aanbod neringen en dienstverleningen die voor iedereen zeer nuttig zijn. De talrijke terrassen, restaurants, cafés of ijssalons bieden vele mogelijkheden om gezellige momenten te delen.

Vandaag moet men echter vaststellen dat de inrichting van het plein ontworpen in de jaren 70 ouderwets is en tekenen van verval vertoont. De verplaatsingsomstandigheden van allen zijn niet optimaal. De grondbedekking wordt glad bij regenweer en is regelmatig beschadigd. De Gemeente ondernam kleine herstellingen, maar het Keymplein verdient een grondige aanpak.

 

Richtlijnen door de inwoners uitgetekend

Reeds in 2013 is het College van Watermaal-Bosvoorde gestart met het overleg dat de grondige herinrichting van het Keymplein beoogde.  Het ontwerp ontwikkelde zich in samenwerking met de inwoners alsook de lokale culturele -en economische actoren.

Dat overleg bood de inwoners de gelegenheid aan, om hun vrees en verwachtingen uit te drukken, wat de basis werd om de fundamentele richtlijnen van het project uit te tekenen : een plein dat haar oppervlakte uitbreidt naar de Waterwildlaan en de pool Begonias-Thujas, waarvan de toegangen voor wagens en de parkeerplaatsen behouden worden, terwijl de ruimte voor de zwakke weggebruiker op betekenende wijze-wordt vergroot en comfortabel wordt gemaakt door een grondbedekking met slipvrije eigenschappen over het volledige perimeter van het plein aan te leggen. Kers op de taart,: het groen karakter van het plein zal fors toenemen (50 bomen na de herinrichting tegen de huidige 28)

 

Indienen van de vergunningsaanvraag

Na een lange procedure besloot het Gemeentelijke College tijdens haar zitting van 12 september 2017, om een aanvraag voor een stedenbouwkundige vergunning in te dienen, dat de volledige herinrichting van het Keymplein en sommige stukken van de aangrenzende straten beoogt.

De organisatie van een openbaar onderzoek vormt de volgende stap. De data werden echter nog niet vastgelegd. Dit onderzoek geeft de belangstellenden alweer de mogelijkheid om hun mening te  uiten over hun droomplein. Eenieder kan hier reeds kennis nemen van de plannen en verklarende nota.

 

 

 

 

 

Document acties