Uitdeling van de maskers : stand van zaken

Geconfronteerd met de onzekerheid over de termijnen en de verdelingswijze van de maskers die door de andere machtsniveaus werden besteld, besloot het college om 50.000 maskers te bestellen voor de inwoners van onze gemeente.

Hun levering is begonnen op 11 mei zoals gepland. Elke inwoner en ook kinderen van 6 tot 12 jaar krijgt een gepersonaliseerde enveloppe met 2 maskers in de brievenbus. Het gemeentebestuur bereidt de enveloppen voor en deze worden in de week van 11 tot 18 mei bezorgd.

Sommigen hebben hun beschermingsmaskers al ontvangen, anderen nog niet omdat de gemeente niet alle maskers op een of twee dagen kan bezorgen.

Alle zones zijn afgeleverd en de distributie is aanstaande vrijdag 15 mei rond 16.30 uur beëindigd!

De gemeente heeft twee types maskers aangekocht waarvan 25.000 ongebleekte in percale katoen waar je eventueel een filter in kan steken, maar dit laatste is niet nodig!

De twee types maskers die uitgedeeld werden beantwoorden aan de standaardnormen van een masker van categorie 2, dit wil zeggen een mondneusmasker dat tussen 70% en 90% van deeltjes van 3 micron filtert .

Bescherm jezelf en zorg goed voor jezelf en anderen.