Netheid

Vanaf maandag 11 mei zullen alle blauwe en gele zakken opnieuw afzonderlijk worden opgehaald in alle Brusselse gemeenten. Deze zakken zullen naar het sorteercentrum (Recyclis) worden gebracht met het oog op hun recyclage.

Om deze ophalingen te verzekeren, om de sortering van het opgehaald afval te garanderen en om ervoor te zorgen dat de maatregelen van sociale distancing zo goed mogelijk worden nageleefd, heeft Net Brussel het arbeidsuurrooster van de ophaalploegen aangepast. Deze maatregel gaat in vanaf 11 mei en tot nader order.

Concreet zullen de ophalingen van blauwe zakken (PMD-verpakkingen) en van gele zakken (papier-karton) worden verzekerd in de voormiddag. Evenwel ongeveer 15% van de ophalingen van witte zakken zal in de namiddag en niet meer in de ochtend worden uitgevoerd. Deze wijziging in het arbeidsuurrooster van de ophaalploegen houdt echter geen wijziging in van de ophaalkalender van de burgers.

Alle zakken (wit, blauw, geel, oranje en groen) moeten dus worden buitengezet op de gebruikelijke ophaaldagen en ophaaluren.

Meer informatie : Net Brussel