COVID19 : VERVOER NAAR VACCINATIECENTRA

In België werd de vaccinatiecampagne tegen het coronavirus (Covid-19) opgestart. De vaccinatie gebeurt op vrijwillige basis en is gratis voor alle burgers.

Het Brussels Hoofdstedelijke Gewest zal U of schriftelijk, of per sms, of per E-mail uitnodigen voor een vaccinatieprik met alle nodige inlichtingen opdat U een afspraak kan maken hetzij via een afsprakenplatform hetzij via een regionaal callcenter  (02/214.19.19) ?

Ben je ouder dan 72?  Dan heeft U een uitnodiging gekregen om U te laten vaccineren.

Mensen met ernstige co-morbiditeiten (die dialyse of chemotherapie nodig hebben) zullen worden gevaccineerd in de ziekenhuizen die hen volgen.

In de uitnodigingen wordt de procedure voor het maken van een afspraak duidelijk uitgelegd. Voor degenen die moeilijkheden ondervinden met de online procedure, kunnen ze contact nemen met een regionaal callcenter (02/214.19.19).

Heb je hulp nodig?

De gemeente Watermaal-Bosvoorde stelt ter beschikking van haar inwoners een gratis vervoer met taxi of aangepaste taxi MBM (heen en terug).

Wie kan van dit vervoer kunnen genieten  ? Mensen met beperkte mobiliteit die :

  • in Watermaal-Bosvoorde gedomicilieerd zijn en aldaar woonachtig (adres waar de taxi wordt afgehaald = woonadres en terugkeeradres);
  • géén voertuig hebben dat ze zelfstandig kunnen gebruiken;
  • niet vervoerd kunnen worden door een lid van hun naaste omgeving;
  • niet in staat zijn om het openbaar vervoer te gebruiken.

 

Welke zijn de modaliteiten om over een transport te kunnen genieten?

  • U moet voorafgaandelijk een afspraak beleggen met het vaccinatiecentrum van uw keuze via het Gewestelijke callcenter (02/214.19.19) of via het federale platform (https://covidvaccin.doclr.be/).
  • Om een taxi te reserveren moet U het “Vervoer vaccinatie” callcenter contacteren op : 04/349.45.65 (24u/24, 7d7), call-center operationeel vanaf 15/03/2021. Dit callcenter zal nakijken of U effectief in aanmerking komt voor deze gemeentelijke tussenkomst.
  • Voor administratieve redenen is er tussen de aanvraag om over een taxi te kunnen beschikken en de eigenlijke afspraak tot vaccinatie minimum 48 uur nodig.
  • 800/14.689 voor algemene vragen over immunisatie
  • 02/214.19.19 voor het boeken van regionale afspraken

 

 

Vaccinatiecentra

In principe zullen de burgers het vaccinatiecentrum kiezen, rekening houdend met de beschikbaarheid van vaccins en de geplande opening van vaccinatiecentra.

Momenteel zijn de vaccinatiecentra in Pachéco en Heizel al open.

Vanaf 15 maart zullen nieuwe centra worden geopend in de gemeenten Sint-Pieters-Woluwe, Schaarbeek, Sint-Jans-Molenbeek en Vorst.

Vanaf 22 maart zullen ook die in Ukkel, Sint-Lambrechts-Woluwe en Anderlecht toegankelijk zijn.

Folders met FAQ

Hoe werkt een coronavirus? Hoe werkt een coronavaccin? Welke soorten vaccins zijn er? Wat na de vaccinatie? De antwoorden op al deze en andere vragen staan in volgende folders: