Nubo.coop: informatiesessie op donderdag 27 oktober

  • Wanneer 27-10-2022 van 20:00 tot 21:00
  • Agenda-item aan agenda toevoegen iCal

NUBO.coop: surf lokaal en neem je persoonlijke gegevens terug in eigen handen!

In dit digitale tijdperk is ons intieme leven steeds minder privé geworden. Persoonlijke gegevens, foto's, geolokalisatie... In de loop der jaren hebben wij aanvaard dat we gecontroleerd worden en hebben we meer computersporen nagelaten dan kleine kiezelsteentjes. Telkens als wij verbinding maken, leveren wij ruw materiaal aan dat gescand, opgeslagen en op de markt gebracht zal worden.

NUBO is een Belgische coöperatieve die gebruikers de mogelijkheid biedt de controle over hun persoonlijke gegevens terug te krijgen door ze onder te brengen in een lokale, tastbare, menselijke structuur. De computerservers van NUBO werken op transparante wijze en uitsluitend met openbronsoftware.

NUBO steunt op een netwerk van ervaren structuren en kan daarom een online opslagruimte (cloud) en een e-mailadres aanbieden waarover jij de controle hebt. Privacy-vriendelijke diensten: geen gebruik of doorverkoop van gegevens, geen reclame of tracking – en enkel vrije software.

NUBO is voor iedereen toegankelijk. Je kan coöperant, gebruiker, of beide zijn. Als coöperant, kun je alles beheren wat met het leven van de coöperatieve te maken heeft. Als abonnee, heb je het directe beheer over je onlinediensten.

Wil je gegevens opslaan, synchroniseren, samenwerken en delen, maar ben je bang dat je er niets van begrijpt, weet dan dat NUBO je stap voor stap begeleidt, ongeacht je gebruiksmogelijkheden en vaardigheden. NUBO is een netwerk op mensenmaat dat ontmoetingen, uitwisselingen en hulp bevordert.

In het kader van de lancering van zijn diensten in Watermaal-Bosvoorde organiseert NUBO een informatiesessie op donderdag 27 oktober 2022 om 20 uur in het Hooghuis.

Meer info? www.nubo.coop

Dienst Informatica/Transitie, transitie@wb1170.brussels - 02.674.75.80