Participatiebudget 2021: dien uw ideeën in!

Het participatiebudget van 2020 was een geslaagde eerste uitgave, met meer dan 1000 deelnemers en twaalf winnende projecten!

Het avontuur gaat verder aangezien de Gemeente Watermaal-Bosvoorde u vanaf nu voorstelt om aan de tweede uitgave van deze participatieve begroting deel te nemen. De gemeente Watermaal-Bosvoorde wil haar inwoners en verenigingen in staat stellen actief en direct betrokken te zijn bij het leven in hun buurt en in de gemeente.

Stel uw ideeën voor aangaande projecten om een deel van de jaarlijkse begroting van de gemeente toe te wijzen aan de thema's die in de algemene beleidsverklaring aan bod komen: verbetering van de leefomgeving, ecologische transitie of sociale cohesie.

Het participatiebudget 2021 zal het mogelijk maken om 2 soorten projecten te financieren:

  • Twee "vlaggenschipprojecten" die een prioriteit ondersteunen in het kader van de gemeentelijke begroting die door de administratie zal worden uitgevoerd,
  • Een reeks "boost projecten", waardoor projectleiders hun projecten lokaal kunnen uitvoeren met een subsidie van maximum 5000€.


Wie kan er een project voorstellen?

  • Iedereen, ouder dan 16 jaar die in Watermaal-Bosvoorde gedomicilieerd is, kan ideeën voor een "vlaggenschipproject" voorstellen.
  • Iedereen ouder dan 18 jaar die in Watermaal-Bosvoorde woont, kan ideeën voor "Boost projecten" voorstellen.

Dien uw ideeën op https://wb1170.monopinion.belgium.be/

of neem contact op met de dienst Participatie :

participatie@wb1170.brussels of 02.674.75.36 (van 10 tot 12 uur)


infographie_participation_2021.png