Participatiebudget 2022

Het participatiebudget van 2021 was een geslaagde eerste uitgave, met meer dan 2500 deelnemingen en veertien winnende projecten!

Het avontuur gaat verder aangezien de Gemeente Watermaal-Bosvoorde u vanaf nu voorstelt om aan de derde uitgave van deze participatiebudget deel te nemen. De gemeente Watermaal-Bosvoorde wil haar inwoners en verenigingen in staat stellen actief en direct betrokken te zijn bij het leven in hun buurt en in de gemeente.

Stel uw ideeën voor aangaande projecten om een deel van de jaarlijkse begroting van de gemeente toe te wijzen aan de thema's die in de algemene beleidsverklaring aan bod komen: verbetering van de leefomgeving, ecologische transitie of sociale cohesie.

Het participatiebudget 2022 zal het mogelijk maken om 2 soorten projecten te financieren:

🏳 Twee "vlaggenschipprojecten" die een prioriteit ondersteunen in het kader van de gemeentelijke begroting, die door de administratie zal worden uitgevoerd,

🚀 Een reeks "boost projecten", waardoor projectleiders hun projecten lokaal kunnen uitvoeren met een subsidie van maximum 5000€.

Wie kan er een project voorstellen?

🙋 iedereen, ouder dan 16 jaar die in Watermaal-Bosvoorde gedomicilieerd is, kan ideeën voor een "vlaggenschipproject" voorstellen.

🙋 iedereen ouder dan 18 jaar die in Watermaal-Bosvoorde woont, kan ideeën voor "Boost projecten" voorstellen.

Hoe een project indienen?

✅Om uw voorstel in te dienen, stuurt u een e-mail met de titel van uw project en een beschrijving van drie regels naar participatie@wb1170.brussels (Externe link). De Dienst zal er dan voor zorgen dat het project op MyOpinion wordt gepubliceerd.

Meer info op https://wb1170.monopinion.belgium.be/processes/bp2022?locale=nl