Collectief composteren

Samen composteren is een aangename oplossing

Hebt u zelf geen plaats voor een compostbak? Geen probleem: steeds meer wijken organiseren  collectieve compostering. Sluit u hierbij aan, en neem gratis 100% natuurlijke teelaarde mee naar huis. Bovendien zorgt het project voor het creëren van banden tussen buren en dus meer gezelligheid in uw wijk! 

Wat is collectief (buurt)composteren?

In de praktijk is dat het composteren van organisch afval (uit de keuken en de tuin) van verschillende huishoudens in een gemeenschappelijke composteerinstallatie. De deelnemers brengen het biologisch afbreekbare deel van hun keuken- en eventueel tuinafval naar een site. Dit afval wordt vervolgens gecomposteerd, d.w.z. behandeld zodat het ontbindt en een natuurlijke meststof wordt.

 Wat zijn de voordelen?

  • Collectief composteren geeft gezinnen die geen tuin hebben en niet genoeg plaats om zelf te composteren of die een gezamenlijke tuin hebben, de kans om hun afvalproductie te verminderen.
  • Het principe is eenvoudig en het levert gratis uitstekende compost op om hun verschillende aanplantingen te bemesten.
  • Buurtcompostering is ook de ideale gelegenheid om andere deelnemende buren te ontmoeten. Het stimuleert solidariteit tussen generaties en zorgt voor een gezelligere buurt.

Kaart