Een kringloopwinkel in Watermaal-Bosvoorde, op van nul afval naar duizend hulpbronnen!

De gemeente Watermaal-Bosvoorde organiseert al meer dan 10 jaar samen met de burgers 2 keer per jaar Weggeef ‘Acties en 1 keer per maand Repair Cafés. Duizenden voorwerpen kregen dankzij deze initiatieven een tweede leven via schenking of reparatie.

Dit was zo'n succes dat de huidige meerderheid een permanente locatie voor deze activiteiten wilde oprichten en ook de mogelijkheid bieden om er opleidingen te volgen en de professionele integratie te bevorderen.

Daarom zijn wij verheugd om vanaf 1 juni 2021 de opening aan te kondigen van de Recyclerie 1170 in de Rue des Epicéas 67 en de Rue Vander Elst 106 (dezelfde ruimte maar 2 ingangen aan weerszijden).

De aan het project gewijde website: https://www.recyclerie1170.be/

In deze nieuwe plaats, zult u vinden :

  • een winkel waar alledaagse voorwerpen en tweedehands kleding worden verkocht, maar ook plaatselijke creaties van gerecycleerde en opgeknapte materialen;
    • U kunt een hele reeks voorwerpen/kleding komen afgeven die wij tegen lage prijzen weer te koop aanbieden.
  • reparatieworkshops voor alledaagse voorwerpen, naaien en fietsen.

De aangeboden diensten zijn bedoeld als aanvulling op (en niet als concurrentie voor) de diensten die worden aangeboden door onze verenigingen, winkeliers en ambachtslieden, met wie veel kan worden samengewerkt.

Een project dat de gemeente en haar inwoners in staat stelt een nieuwe stap te zetten in de richting van een meer lokale, meer circulaire en meer duurzame consumptie en zo deel te nemen aan een beter beheer van hulpbronnen en aan de strijd tegen klimaatverandering.

Met de steun van Leefmilieu Brussel.

Info: info@recyclerie1170.be - telefoon: 02/305.45.59 - https://www.recyclerie1170.be/