Geannuleerd - zaadbeurs en de screening van twee documentaires

  • Wanneer 20-03-2020 van 18:00 tot 21:30
  • Agenda-item aan agenda toevoegen iCal

Jai Jagat: voor vrede en gerechtigheid

In het licht van de huidige economische, sociale en milieucrises groeit overal het verlangen naar een diepgaande verandering van onze levensstijl. De Jai Jagat-campagne, die "de overwinning van een inclusieve en vreedzame wereld" betekent, werkt aan een zorgzame wereld voor alle levende wezens, waar "niemand achterblijft".

 

Ter gelegenheid van Mahatma Gandhi's 150e verjaardag wordt een lange Jai Jagat-mars georganiseerd. Het begint in oktober 2019 vanuit New Delhi en eindigt in september 2020 in Genève, om de eisen van de beweging te laten horen.

 

Gedurende acht dagen zullen zij van gedachten wisselen over de conflicten en problemen waarmee de lokale bevolking overal ter wereld wordt geconfronteerd. Het is essentieel dat degenen die door de sociaal-economische hiërarchie worden vergeten, een plek vinden om te spreken, of het nu gaat om mensen uit inheemse gemeenschappen, boeren, landloze boeren, migranten, enz. De vormen van onzekerheid en discriminatie zijn meervoudig en Jai Jagat wil dat iedereen zijn waardigheid terugkrijgt.

 

Meer lokaal zal een delegatie van Jai Jagat-marsen op 1 juli door Watermaal-Bosvoorde gaan.

Dit is een kans voor lokale actoren, verenigingen of burgers die betrokken zijn bij kwesties als toegang tot voedsel, overgang, sociale rechtvaardigheid en internationale solidariteit, om zich te mobiliseren om hen te verwelkomen en te steunen in hun boodschappen.

 

Bewoners en verenigingen die geïnteresseerd zijn in dit onderwerp worden uitgenodigd om deel te nemen aan de werkgroep:

  • met als doel de evenementen te organiseren die voor 1 juli zullen worden uitgevoerd,
  • en ook op D-Day,
  • of gewoon om meer te weten te komen,

Aarzel niet om een e-mail te sturen naar : transitie@wb1170.brussels

 

 OPGELET : GEANNULEERD ! De volgende werkvergadering vindt plaats op 30 maart van 18u tot 19u uur in de bar Delvaux (Gratèsstraat 3, 1170 Brussel).

 

Komende evenementen, georganiseerd door de werkgroep :

  • 20/03 - 18.00 uur > 21.30 uur - bij Studio Logis - zaadbeurs en de screening van twee documentaires (30min elk) met betrekking tot de kwesties van de landbouw en Jai Jagat.
  • 25/05 - 19:30 uur > 22:00 uur - in Delvaux - conferentie-debat in aanwezigheid van Olivier De Schutter, a.e. vertegenwoordiger van Via Campesina, le Bercail en Jai Jatgat. De bijeenkomst wordt gevolgd door een debat met het publiek

 

Een initiatief dat is voorgesteld in samenwerking met de Internationale Solidariteitsdienst.

 

Info; dienst Transitie - transitie@wb1170.brussels , T. 02.674.75.80

 

Voor de meest nieuwsgierigen is hier een website die alle informatie bundelt: https://www.jaijagat.be/la-campagne-jai-jagat