Overgangsruimte - Ademen cyclus

  • Wanneer 30-03-2020 vanaf 19:00
  • Agenda-item aan agenda toevoegen iCal

Laten we samen de overgang naar Watermaal-Bosvoorde creëren

 

Veel inwoners zijn actief in transitieprojecten en hebben ons verteld dat ze een ruimte willen hebben voor ontmoeting en uitwisseling.

 

Een eerste bijeenkomst vond plaats in januari, waardoor we een eerste gespreksronde konden houden en elkaar konden leren kennen. Met een gemeenschappelijk leidmotief: meedoen door onze actie om onze manier van leven om te zetten in een model dat delen en duurzaamheid combineert.

 

Door de manier waarop we eten, produceren en consumeren, huisvesten en reizen hebben we invloed op de bodem, de lucht, het water, de biodiversiteit en het klimaat. Daarom heeft de hele mensheid, evenals onze gemeenschappen en burgers, de mogelijkheid om te handelen en gedrag aan te nemen dat de voorwaarden voor een goed leven op aarde niet in gevaar brengt.

 

Door regelmatig te vergaderen kan iedereen, in eigen naam of via een vereniging, ervaringen delen, nieuws en ideeën aandragen, contacten leggen, een netwerk creëren, een synergie, een verbinding, een samensmelting van alternatieven, en concrete actie ondernemen!

 

Om onze reflectie voort te zetten, om elkaar te steunen in onze acties en om enkele projecten in verband met de overgang (voeding, ballingschap, mobiliteit, afval, overdracht...) samen te stellen, vindt op maandag 30 maart een volgende vergadering plaats aan de balie van de Espace Delvaux, rue Gratès 3.

De receptie begint om 19.00 uur en de vergadering begint om 19.30 uur op een meer 'leergierige' manier.

 

Kom met uw ideeën, uw wensen en uw buren en vrienden!

 

De bar zal open zijn, dus aarzel niet om uw snacks mee te nemen.

 

De overige bijeenkomsten worden dan elke laatste maandag van de oneven maanden georganiseerd, d.w.z. de :

  • Maandag 25 mei 2020
  • Maandag 27 juli 2020
  • Maandag 28 september 2020
  • Maandag 30 november 2020

 

Dit initiatief wordt voorgesteld in samenwerking met La Vénerie.

 

Info : Overgangsdienst - transitie@wb1170.brussels, T.02.674.75.80.

(Stuur een mailtje als je deel wilt uitmaken van de nieuwsbrief/listing)