Transitieruimte - Cyclus Adem

  • Wanneer 28-09-2020 van 19:00 tot 22:00
  • Agenda-item aan agenda toevoegen iCal

Samen voor de transitie in Watermaal-Bosvoorde !

 

In januari 2020 kwam na een aantal ontmoetingen een groepje van burgers tot stand die eenzelfde leitmotiv delen: een andere levensstijl die delen en duurzaamheid verenigt. Ieder van hen wil zich inzetten voor transitie in onze gemeente.

 

We hebben invloed op de manier waarop we eten, produceren en consumeren, ons huisvesten of voortbewegen op de grond, in de lucht en op het water, op de biodiversiteit en het klimaat. Daarom moet de hele mensheid, en ook onze gemeente haar handelswijze gedrag dusdanig afstemmen dat de voorwaarden voor een goed leven op aarde niet in het gedrang komen.

 

Door regelmatig te vergaderen kan iedereen, in eigen naam of via een vereniging, ervaringen en nieuwtjes delen, ideeën aanbrengen … Maar ook contacten leggen, een netwerk creëren, een synergie tot stand brengen,  alternatieven laten samenvloeien en concrete acties ondernemen!

 

Elke laatste donderdag van de oneven maanden komen we samen en denken na over transitiegerichte projecten (voeding, ballingschap, mobiliteit, afval, transitie ...) en hoe we deze samen tot stand kunnen brengen.

Onthaal vanaf 19 uur en start van de kernvergadering om 19.30 uur in Delvaux, Gratèsstraat 3. op

  • 28 september 2020
  • 30 november 2020.

 

Kom met uw ideeën, uw wensen, uw buren en uw vrienden!

 

De bar zal open zijn voor drankjes,  breng indien gewenst gerust een hapje mee.

Dit initiatief wordt u in samenwerking met La Vénerie en in het kader van de cyclus ‘Adem’ aangeboden.

 

Info : dienst Transitie - transitie@wb1170.brussels, T.02.674.75.80. (Stuur een mailtje als u graag de nieuwsbrief ontvangt).