Energie: goed om te weten...

Energie in Watermaal-Bosvoorde: goed om te weten...

Uw verbruik 

Denk aan de eenvoudige gebaren die een effect hebben op uw factuur: pas ze dagelijks toe : 19°C in de woonkamer, 's nachts de verwarming uitzetten, de gordijnen sluiten, enz. leefmilieu.brussels

Uw contract

Met de tool van Brugel, de Brusselse regelgevende instantie voor elektriciteit en gas, kunt u online aanbiedingen vergelijken (brusim.be). 

Dit najaar neemt Watermaal-Bosvoorde deel aan een groepsaankoop van energie. Schrijf u in via wb1170-energie.be/ 02 319 82 05.

Isolatiewerkzaamheden

Raadpleeg de door de gemeente uitgevoerde luchtthermografie (watermael-boitsfort.actionair-environnement.com) om de energieverliezen in uw woning te bekijken.
Het regionale advies- en ondersteuningscentrum voor huisvesting (homegrade.brussels) geeft gratis isolatieadvies, en u kunt misschien profiteren
van de Renolution-premies en het ECORENO-krediet (renolution.brussels). 

Goedkopere rekeningen 

Als u recht hebt op sociale bijstand of als huurder van een sociale woning, kunt u profiteren van het verlaagde sociale tarief. Hierdoor kunt u 50% besparen op uw elektriciteitsrekening en 60-70% op uw gasrekening.
De Energiecel van ons OCMW kan u helpen oplossingen te vinden
(0800 35 195 van maandag tot vrijdag van 8 tot 12 uur en van 13 tot 15.30 uur).

Het sociaal verwarmingsfonds (verwarmingsfonds.be) helpt de verwarmingsfactuur te betalen van mensen in een moeilijke financiële situatie. Dit is een initiatief van de regering, de OCMW's en de oliesector.

Beschermde klant

Heeft u een ingebrekestelling ontvangen en dreigt u te worden afgesloten? De status van beschermde klant beschermt u. U wordt door Sibelga bevoorraad tegen het sociale tarief tot uw schuld is terugbetaald. Neem contact op met Brugel of het lokale OCMW om na te gaan of u aan de criteria voldoet.