Kattenpremie

Sinds enkele jaren moeten katten in Brussel verplicht gesteriliseerd worden en een chip dragen. In Watermaal-Bosvoorde kunnen de inwoners een premie aanvragen van 25 € voor de sterilisatie van katers en 50 € voor kattinnen. Daarnaast wordt er een premie van € 25 per dier toegekend voor elektronische identificatie (via microchip).

Waarom moeten onze lieve vierpotige vriendjes eigenlijk worden gesteriliseerd of gecastreerd? In de eerste plaats omdat dit wettelijk verplicht is. Deze maatregel wordt echter ook genomen in het kader van het dierenwelzijn. Er worden hoe langer hoe meer katten achtergelaten en het toenemend aantal zwerfkatten zorgt voor veel pijn en ziekten. De invasie heeft ook gevolgen voor het natuurlijke ecosysteem, met name voor de vogelpopulaties, die een gegeerde prooi voor de katten zijn.

Voorwaarden om voor de premie in aanmerking te komen :

  • in Watermaal-Bosvoorde wonen;
  • een kattenbaasje kan enkel premies voor zijn eigen dieren aanvragen;
  • er kunnen maximaal drie premies per jaar per gezin in Watermaal-Bosvoorde worden toegekend (op basis van de samenstelling van het gezin);
  • de aanvraag moet binnen drie maanden na de maatregel (zoals blijkt uit de factuur), of uiterlijk op 30 mei 2021 worden ingediend.

Vul het aanvraagformulier in (Word) of online

Informatie: dienst Premies,premies@wb1170.brussels, 02.674.74.32.