De eerste fietsherstelpaal

Langs het fietspad op de Vorstlaan dichtbij de rotonde van Wiener werd de eerste herstelpaal voor fietsen geïnstalleerd. Hier kunnen fietsers terecht voor kleine reparaties of aanpassingen aan hun fiets.

Dit is de eerste fietsherstelpaal van een reeks van vijf omdat de gemeente heeft gereageerd op een oproep tot het indienen van projecten van Brussel Mobiliteit. De gemeente hoopt er binnen afzienbare tijd vijf op haar grondgebied te kunnen plaatsen.

Elke herstelpaal is uitgerust met een muntslot dat net zoals bij een winkelkar met een muntstuk kan worden geopend. Binnenin bevindt zich een kruiskop- en een platkopschroevendraaier, een moersleutel en twee platte sleutels van 8x10mm en van 13x15mm, een set inbussleutels en bandenlichters. Kortom: het belangrijkste gereedschap om aan je fiets te sleutelen.

Aan de herstelpaal kan je wielen demonteren, je zadel hoger of lager zetten of zelfs de remmen aanspannen. Wie meer uitleg wil, kan de QR-code scannen en wordt doorverwezen naar internetlinks met aanwijzingen voor herstellingen.