Kies voor stevige buitenvuilbakken; deze zijn gratis!

  • Wanneer 06-03-2021 12:00 tot 07-03-2021 04:00
  • Agenda-item aan agenda toevoegen iCal

Pas Op ! Geen distributie tijdens juli en augustus !

Afvalzakken worden 's nachts vaak opengereten door dieren (kraaien en vossen). Om dit te verhelpen, kozen veel inwoners al voor stevige zwarte (voor de ophaling van de witte zakken) en oranje vuilbakken (voor voedselafval, oranje zakken). Om de straten proper te houden en het werk van de dienst Openbare Netheid te vergemakkelijken, is het gebruik van stevige vuilbakken verplicht wanneer de zakken voedselafval bevatten.

Aurélie en Alexandre, twee agenten van de dienst Preventie-Openbare Netheid, zullen de inwoners op de hoogte brengen van de nieuwe maatregelen die de gemeente heeft getroffen. Voor een snelle dienstverlening aan elk gezin, stelt de gemeente per adres gratis één stevige zwarte vuilbak (80L) en één oranje vuilbak (30L) ter beschikking. Vrijstelling wordt uitzonderlijk toegekend indien het gebruik van deze stevige buitenvuilbak te moeilijk is (kleine woning, bovenverdiep,  gezondheidstoestand van de bewoner...). 

Deze vuilbakken zijn beschikbaar

Optie 1: in het gemeentehuis (Antoine Gilsonplein 1): elke woensdag en vrijdag van 14 tot 16 uur (nieuwe openingstijden) in het lokaal op het gelijkvloers links van de grote trap buiten (aan de kant van de tram). Geen distributie tijdens juli en augustus !

Optie 2: direct in uw straat

Vorm een groep van minstens 10 buren die nog geen straatvuilbakken hebben. Stuur vervolgens, met hun toestemming, de adreslijst van deze gezinnen naar netheid@wb1170.brussels of bel naar T. 02.674.74.78 . Wij maken dan een afspraak voor de levering

Info : dienst Preventie - Openbare Netheid, 02.674.74.78, netheid@wb1170.brussels