Delleurlaan : vernieuwing tramsporen

Wij melden u dat de MIVB binnenkort de tramsporen zal vernieuwen in een deel van de Delleurlaan, tussen de Middelburgstraat en de Emile Van Becelaerelaan (deze beide kruispunten uitgezonderd).

De werken zijn gepland van maandag 5 oktober tot vrijdag 4 december 2020.

Om de impact voor de omwonenden te beperken, gebeuren de werken in twee aparte delen :

  • Fase 1 : tussen de Emile Van Becelaerelaan (niet inbegrepen) en de Willy Coppensstraat (aan de kerk) : van 5/10 tot 1/11/2020.
  • Fase 2 : tussen de Willy Coppensstraat en de Middelburgstraat (niet inbegrepen): van 2/11 tot 4/12/2020. Het kruispunt Willy Coppensstraat zal enkel gesloten zijn van 2 tot 6/11.

De doorgang voor de voetgangers op het voetpad blijft verzekerd.

Gezien de uitbraak van de sporen tot een diepte van ongeveer 60 cm, zal de toegang per voertuig tot de belendende gebouwen niet mogelijk zijn in de betrokken werffase.

Het verkeer op de Delleurlaan blijft ongewijzigd.

Het nieuwe fietspad zal werfzone zijn en dus gesloten.

Openbaar vervoer

Tramlijn 8 wordt onderbroken tussen de haltes Bosvoorde Station en Wiener. Er rijdt een T-bus tussen de haltes Renbaan van Bosvoorde en Wiener, via de Delleurlaan.

tram_Delleur.jpg

Nachtwerken

Om het terugkeren van tram 8 aan de halte Bosvoorde Station mogelijk te maken, wordt daar een tijdelijke spoorwissel gelegd. Dit zal gebeuren in de nacht van 4 op 5 oktober. De wissel wordt weggenomen in de nacht van 4 op 5 december. We doen ons best om de impact voor de omwonenden te beperken. 

Info : anne-marie.eelen@stib.brussels, T. 0800.20.640