Akademie voor Schone Kunsten: muurschildering

In de herfst van 2023 heeft de Gemeente een projectoproep gelanceerd om een muurschildering te maken op de onlangs gerenoveerde noordgevel van een van de gebouwen van de Akademie voor Schone Kunsten, A. Payfa-Fosséprezplein 10.

De prachtige uitdaging werd toevertrouwd aan het artistieke collectief Atelier Louves, opgericht in 2017 door Clarisse Jeghers en Cathy Gagalis.

Vandaag zijn we verheugd om u deze prachtige prestatie te presenteren en nodigen we u uit om het te ontdekken terwijl u ronddwaalt.

"Elk detail van deze muurschildering is ontworpen om een inclusieve, frisse, kleurrijke en dynamische ervaring te creëren. De levendige kleuren en organische vormen van deze muurschildering nodigen toeschouwers uit om zich onder te dompelen in een wereld waar de natuur haar rechten opeist terwijl ze samenleeft met de architecturale lijnen die door de mens zijn gecreëerd. Het nodigt ons uit om na te denken over onze impact op de natuur en om duurzaam gedrag aan te nemen om onze planeet te behouden voor toekomstige generaties." Atelier Louves

Fotos : Jules Césure

Tryptique_ACABA_Street Art.jpg


Dit project werd gecontroleerd door de dienst Openbare werken.