Feest en beplanting

  • Wanneer 27-11-2021 van 11:00 tot 15:00
  • Agenda-item aan agenda toevoegen iCal

Op 26 november zullen drie scholen (officieel, vrij, Franstalig en Nederlandstalig netwerk) samen fruitbomen planten als symbool van hun engagement voor het klimaat.

Zo zal het Logisplein, emblematisch plein van de tuinsteden Logis & Floréal, worden verfraaid met een twintigtal bomen: appelbomen, perenbomen, pruimenbomen

Deze activiteit maakt deel uit van een educatief project over het milieu en het klimaat.

Het evenement bestaat uit twee delen en zal op zaterdag 27 november worden voortgezet met andere beplantingen met de kinderen en bewoners van de wijk.

Praktische informatie :

  • Op vrijdag 26 november om 9.45 uur zullen 75 kinderen uit één klas per school in optocht een aan de boom opgedragen lied zingen. De drie scholen verzamelen zich om 9.45 uur op het kruispunt van de Ramierlaan en de Hulottestraat. Het is via deze laatste dat ze samen op de Place du Logis zullen aankomen. De schoolkinderen, geholpen door de hoveniers van de stad, zullen per school drie bomen planten, die elk een naam zullen krijgen die door de kinderen is gekozen.
  • Op zaterdag 27/11 van 11.00 tot 15.00 uur zullen de kinderen van de wijk het planten van de 22 bomen voltooien, vergezeld van hun ouders en de bewoners van de wijk. Zij zullen hun naam op de door hen geplante boom kunnen zetten. Dit wordt een feestelijke dag.