Een stap in de richting van het nieuwe Keymplein

We hebben eindelijk de stedenbouwkundige vergunning gekregen om het te renoveren!

Door de renovatie wordt het gastvrijer, comfortabeler en aantrekkelijker:

Geheel op één niveau, zal het worden gedeeld en toegankelijker worden voor alle soorten gebruikers.

De winkels zullen nog steeds gemakkelijk bereikbaar zijn vanaf de onderhouden rijbanen waar de maximumsnelheid van 20 km/u zal badragen. Het pleinzal een "woonzone" worden.

Om het verkeer te kalmeren en veiliger te maken, wordt de Winterkoninkjestraat eenrichtingsverkeer en wordt de toegang tot de ondergrondse parkeergarage via de Arcadenstraat.

Voor de galerij zal een grote, onbelemmerde ruimte worden vrijgehouden: de markt zal daar blijven plaatsvinden in de gezellige sfeer die wij zo goed kennen.

Langs de gevels en de winkels komen voetgangerspaden en ook grote terrassen voor de Horeca met nieuwe laanbomen.

Het plein gelegen in de Watermaalbeekvallei met zijn grote groene en doorlaatbare ruimten wordt doorkruist door “een groene corridor”, aangelegd rond grote groene ruimten, bomen, bloemen en water.

De heuvels zullen worden vervangen door reliëf en mooie perspectieven. 

Rondom de groene zones worden een soort van stadssalons ingericht met ruimte om te spelen, te zitten, te picknicken, te rusten en een babbeltje te slaan. Op het laagste punt van het plein komt een kleine vijver die het water opvangt. Dat zal nuttig zijn voor biodiversiteit en verfrissing in de zomer.

Deze nieuwe groene zone verfraait de meer bebouwde gebieden, die nodig zijn voor de activiteiten en de commerciële dynamiek van het plein.

De straatstenen worden vervangen door lichtgrijze terracotta stenen, een natuurlijk en lokaal materiaal dat in de zomer weinig warmte absorbeert. Deze stenen bieden daarenboven het voordeel dat ze niet glad zijn en comfortabeler voor gebruikers met beperkte mobiliteit.

Er zullen leveringszones en parkeerplaatsen zijn. De fietsen, steppen en bakfietsen werden evenmin vergeten zodat iedereen een plaats heeft;. Op verschillende plaatsen op het plein komen fietsbeugels waarvan sommige overdekt.

Wij hopen het bedrijf nog dit jaar te kunnen aanwijzen, zodat de werkzaamheden in 2023 kunnen beginnen!

Project