Vooruit met de wijk

  • Wanneer 09-03-2021 van 18:00 tot 20:00
  • Agenda-item aan agenda toevoegen iCal

Zin om bij te dragen aan een duurzamer leefkader in uw wijk ? Uw hoofd loopt over van ideeën maar u weet niet hoe eraan te beginnen ? De projectoproep « Vooruit met de Wijk » van Leefmilieu Brussel in samenwerking met Brussel Mobiliteit en Net Brussel begeleidt u in de realisatie van uw collectieve wijkprojecten en kan u een methodologische begeleiding en een financiële steun tot maximum 15.000€ bieden. Bent u overtuigd dat u uw wijk kan inspireren, ga er dan voor !

Vooruit met de Wijk is een projectoproep die elk jaar aan de Brusselse burgers de kans geeft om een duurzaam project die ze graag in hun wijk willen zien te ontwikkelen. Dit project moet eerst en vooral een burgerproject zijn, het moet worden opgericht door en voor de bewoners van de wijk, door beroep te doen op ideeën, bronnen, motivaties en vaardigheden van iedereen.

Het doel is om de levenskwaliteit van de wijk te dynamiseren en te verbeteren, door de bewoners te mobiliseren rond milieubescherming en duurzame ontwikkeling, en dit via de volgende thema’s : voeding, collectieve moestuin, zero afval, collectieve compost, natuur en biodiversiteit, energie, openbare netheid en mobiliteit

Info sessie voor de inwoners van Watermaal-Bosvoorde : 9 mars - 18u.

Meer infos