Leven thuis

drève des Weigelias 36
1170 Watermael-Boitsfort
Tél. : 02.660.58.71
http://www.vivrechezsoi.be/

De vzw "Leven thuis" bestaat sinds 1960 en coördineert een dienst voor gezinsondersteuning in de gemeente Watermaal-Bosvoorde, met als hoofddoel de thuiszorg voor ouderen en/of gehandicapten.

Zo biedt het de diensten aan van familie- en huishoudhulpen, de tussenkomst van een technisch team voor kleine reparaties, verhuizingen of onderhoudswerkzaamheden en zorgt het voor de levering van de maaltijden aan huis. Het is ook een opleidingscentrum voor het beroep van gezinsassistent.
Tegelijkertijd heeft de vzw andere projecten en activiteiten ontwikkeld: «Mémoire Vive »", gelanceerd in 2000, brengt de herinnering aan het verleden weer tot leven door met behulp van een videocamera de herinneringen en levensverhalen van onze ouderen te verzamelen. Tot slot vinden er om de twee weken leesbijeenkomsten onder leiding van een verhalenverteller plaats in de vzw en wordt er twee keer per jaar een kleding- en boekenbeurs georganiseerd voor de begunstigden van de OCMW's van Watermaal-Bosvoorde en de vzw.