Oproep voor vrijwilligers

De gemeente Watermaal-Bosvoorde ontwikkelt veel projecten die de solidariteit of uitwisseling van goederen of diensten gemeen hebben.
De uitvoering van deze projecten zal gebaseerd zijn op uw interesse en steun. Dus we hebben je nodig!

 

Accueil Temps Livres

Vind je het leuk om het plezier van lezen en leren met kinderen te delen? Doe dan mee met Accueil Temps Livre! Op het programma: huiswerk, lezen voor plezier, ondersteuning bij het begrijpen en uitdrukken van de Franse taal en leuke activiteiten!

Contact: 0490.47.60.45 - mcalmein@wb1170.brussels

 

Buurthuizen van de Tuinwijken

Indien u een kind met leermoeilijkheden wenst te begeleiden en het binnen een veilig en harmonieus kader aan te moedigen bij het verkennen van zijn mogelijkheden en creativiteit, dan bent u hier aan het goede adres!

Contact: lescitesjardins@wb1170.brussels

Info

 

Buurthuis van de Dries

Een team van professionals en vrijwilligers organiseert het hele jaar door projecten en activiteiten.
Schoolondersteuning (huiswerkschool voor basisschoolleerlingen en remedial classes voor middelbare scholieren), alfabetiseringscursussen en cursussen vreemde talen voor volwassenen, activiteiten voor kinderen en tieners, gemeenschapsprojecten, culturele uitstapjes en gezinsuitstapjes.

Contact: 02.660.71.05 - mqdries@wb1170.brussels

Info

 

Espace Mosaïque

Het bijlesproject Drie Linden is op zoek naar vrijwilligers in wetenschappen, wiskunde en Nederlands om leerlingen van het secundair onderwijs (klas 1 tot 3) enkele uren per week te helpen.

Contact: 0493.82.84.02 - espacemosaique@wb1170.brussels

Info

 

Mobitwin

Heeft u over een wagen? Heeft u een beetje - of veel - tijd ter beschikking?

De Dienst Mobitwin zoekt vrijwillige chauffeurs die met minder mobiele personen naar de dokter of naar een gemeentedienst rijden, mee boodschappen doen enzovoort (grotendeels in Brussel of de Rand). Hiervoor is een kilometervergoeding voorzien.

Contact02.674.74.24 - mobitwin@wb1170.brussels

Info

 

OCMW - Residentie voor senioren

De Residentie voor senioren  heeft jou nodig om de cafetaria van de residentie te runnen en te helpen met maaltijden en entertainment.

Contact: 02.663.08.00 - rsonthaal@ocmw1170.brussels

Info

 

Publieksinformaticus

De IP biedt een lokale ondersteuningsdienst die digitale diensten voor iedereen toegankelijk moet maken. De IP's zijn vrijwilligers die worden ondersteund door maatschappelijk werkers.

Contact: 02.676.16.22 - sociaal.leven@wb1170.brussels

Info

 

Recyclerie1170

De Recyclerie1170 wordt gerund door vele vrijwilligers.

Wilt u ook meewerken aan een project dat de impact van onze consumptie op ons milieu en klimaat helpt verminderen?

Ontvangst, verkoop, sortering, reparatie, iedereen vindt zijn plaats in de Recyclerie.

Contact: 02.305.45.59 - info@recyclerie1170.be

Info

 

Repair Café

Bent u een handige knutselaar en wilt u uw vaardigheden graag delen met anderen, dan bent u meer dan welkom! We zijn op zoek naar vrijwilligers die kleine huishoudtoestellen, fietsen, computers, printers enzovoort willen herstellen... Ook naaiwerk is een belangrijk onderdeel van het Repair Café. Beschikt u niet over deze vaardigheden, maar bent u gemotiveerd om te helpen? Sta dan in voor het onthaal van de bezoekers of help mee achter de bar.

Info