Energie: goed om te weten...

Energie in Watermaal-Bosvoorde: goed om te weten...

Je verbruik 

Denk aan de eenvoudige gebaren die een effect hebben op uw factuur: pas ze dagelijks toe : 19°C in de woonkamer, 's nachts de verwarming uitzetten, de gordijnen sluiten, enz. leefmilieu.brussels

Je contract

Met de tool van Brugel, de Brusselse regelgevende instantie voor elektriciteit en gas, kan je online aanbiedingen vergelijken (brusim.be)

U kunt ook een persoonlijke vergelijking aanvragen via de Infor GazElec vergelijkingstool: Ik vergelijk

Dit najaar neemt Watermaal-Bosvoorde deel aan een groepsaankoop van energie. Schrijf je in via wb1170-energie.be/ 02 319 82 05

Uw gratis informatie, advies en ondersteuning

Infor GazElec is het Brusselse informatiecentrum voor gas- en elektriciteitsverbruikers. Het is een gratis, onafhankelijke en zorgzame dienst die het recht op energie verdedigt en informatie wil verstrekken over de keuze van een leverancier en over sociale maatregelen betreffende de toegang tot energie.

Infor GazElec of info@gazelec.info of 02 209 21 90

Isolatiewerkzaamheden

Raadpleeg de door de gemeente uitgevoerde luchtthermografie (watermael-boitsfort.actionair-environnement.com) om de energieverliezen in jewoning te bekijken.
Het regionale advies- en ondersteuningscentrum voor huisvesting (homegrade.brussels) geeft gratis isolatieadvies, en je kan misschien genieten van de Renolution-premies en het ECORENO-krediet (renolution.brussels). 

Goedkopere rekeningen 

Als je recht hebt op sociale bijstand of als huurder van een sociale woning, kan je  aanspraak maken op het verlaagde sociale tarief. Hierdoor kan je 50% besparen op je elektriciteitsrekening en 60-70% op je gasrekening.
De Energiecel van ons OCMW kan je helpen om oplossingen te vinden
(0800 35 195 van maandag tot vrijdag van 8 tot 12 uur en van 13 tot 15.30 uur).

Het sociaal verwarmingsfonds (verwarmingsfonds.be) helpt de verwarmingsfactuur te betalen van mensen in een moeilijke financiële situatie. Dit is een initiatief van de regering, de OCMW's en de oliesector.

Beschermde klant

Heb je een ingebrekestelling ontvangen en dreig je te worden afgesloten? De status van beschermde klant beschermt je. Je wordt door Sibelga bevoorraad tegen het sociale tarief tot je schuld is terugbetaald. Neem contact op met Brugel of het lokale OCMW om na te gaan of je aan de criteria voldoet.