Over bomen op het Keymplein

Een van de twee Catalpa's moet worden gekapt om gezondheids- en veiligheidsredenen. De gezondheidstoestand van de boom is zorgwekkend, met een gebrek aan gebladerte in de zomermaanden, belangrijke schade aan de stam en de schors die aan de basis verdwijnt.  Dit zijn allemaal tekenen van de zwakte van de boom en van de risico's voor de goede vooruitgang van de werken en de veiligheid van de bewoners!

De Catalpa wordt op 4 maart 2024 gekapt. Hiervoor is een stedenbouwkundige vergunning (PU 17/PFD1917731) verleend. Een hoge boom, met beplante bloemperken, zal deze vervangen op dezelfde plek op het nieuwe Keymplein.

Kappen voor betere herbeplanting

In maart 2023, in het kader van de stedenbouwkundige vergunning (PU1/PFD/1763571) afgegeven op 19 mei 2022, we hebben bomen gekapt die strikt noodzakelijk zijn voor de bouwwerkzaamheden. 9 van de 22 bomen die momenteel op het plein staan, zijn geveld.

Vervolgens zullen, om het groene karakter van de gemeente te behouden, 31 bomen worden herplant, wat het totale aantal op 44 brengt. Zij zullen het plein helpen verfraaien, bijdragen tot de kwaliteit van het milieu, de biodiversiteit bevorderen en voor schaduw en koelte zorgen.

Info? keym@wb1170.brussels

 

plan_arbreskeym_site.jpg