De Nederlandstalige openbare bibliotheek Rozenberg

 

www.watermaal-bosvoorde.bibliotheek.belogoRozenberg2019Circel-(1).png

Kom eens langs in de gezellige bibliotheek in de Thomsonlaan. Ze is omgeven door een tuin waar u kan genieten met of zonder een boek op schoot. Voor kinderen is er een speeltoren. We bieden een Nederlandstalige collectie aan voor mensen van 0 tot 99+ jaar. Naast een uitgebreide collectie fictie, non-fictie, prentenboeken, strips, graphic novels, algemene en vaktijdschriften, vindt u bij ons ook dvd's, e-boeken, luisterboeken, groteletterboeken, dwarsliggers (boeken op zakformaat) en tools om Nederlands te leren. We hebben ook een uitgebreide collectie Engelse romans voor volwassenen, en 'easy readers' voor wie Engels leert.

Onze aanwinsten vindt u bovenaan onze website
Startpagina | Bibliotheek Watermaal-Bosvoorde

Wij volgen de boekenproductie op de voet, benen bij waar nodig en zijn één en al oor voor uw suggesties. 

Met het lenerspasje van bibliotheek Rozenberg kunt u terecht in alle Nederlandstalige bibliotheken van Brussel. Via de dienst interbibliothecair leenverkeer (IBL) vragen wij voor u, indien nodig, boeken en materialen aan uit andere openbare bibliotheken van Brussel en Vlaanderen. Bibliotheek aan huis is een dienst voor alle inwoners van Watermaal-Bosvoorde die zich niet zelfstandig naar de bib kunnen verplaatsen (dit kan ook tijdelijk zijn). We leveren ook boeken aan uw auto in de Thomsonlaan, als u de trappen liever vermijdt.

Bibliotheek Rozenberg organiseert en ondersteunt allerlei activiteiten voor klein en groot: Boekstart voor de allerkleinsten (i.s.m. de kinderdagverblijven), de Jeugdboekenmaand, de Leesjury, taalkampen, workshops en vertellingen, de nocturne (i.s.m. de dienst Cultuur, de Franstalige bibliotheek, het gemeenschapscentrum WaBo en het gemeentelijk cultuurbeleid), de leeskring De Leeslamp (i.s.m. de bibliotheek van Oudergem), (auteurs)lezingen...

Tot ziens in de bib!

Hoofdbibliotheek
Thomsonlaan 3
02/675.33.79
maandag 12u30-14u30
woensdag 15 u-17 u
donderdag 16 u-19 u
vrijdag 16 u-19 u
zaterdag 10 u-12 u
Uitleenpost
Delleurlaan 41
02/675.40.10
dinsdag 12u30-14u30
donderdag 15u30-17u30

 

Bibliotheekreglement

Franstalige bibliotheken en ludotheken

Site: www.biblioludowb.be