Centrum Lokale Geschiedenis

Het Centrum Lokale Geschiedenis van Watermaal-Bosvoorde is het documentatiecentrum van de gemeente.

U zult er oude of recente documenten vinden (+ dan 650 kartons archieven, kaarten en plannen van de gemeente, gemeenteberichten, krantenartikelen …), publicaties (boeken, syllabussen, tijdschriften, monografieën, …) en een belangrijke fototheek van méér dan 15000 briefkaarten, foto's en andere iconografische documenten, allemaal gedigitaliseerd.

Het Centrum Lokale Geschiedenis, beheerder van dit centrum, werd door de gemeente in 2005 opgericht met het doel de geschiedenis van Watermaal-Bosvoorde samen te brengen, te valoriseren, te bewaren en over te dragen. Het maakt deel uit van de dienst Cultuur.

Het Centrum Lokale Geschiedenis organiseert tentoonstellingen, animaties, richt wandelingen in en helpt u in uw onderzoeken.

Het Centrum Lokale Geschiedenis werkt in samenwerking met de verenigingen van de gemeente die zich met in geschiedenis en geheugen verdiepen.

De filosofie van Het Centrum Lokale Geschiedenis is op uitwisseling gebaseerd.

Aarzel dus niet om de deur van zijn documentatiecentrum open te duwen en waarom niet om ons te laten genieten van uw herinneringen of uw archieven.

Centrum Lokale Geschiedenis van Watermaal-Bosvoorde
De Bron, Hertogendreef, 2-1170 Brussel
02/672 77 34
tilia@wb1170.brussels

Audiogeleide wandelingen via smartphone, een creatie van het Centrum Lokale Geschiedenis

Ter gelegenheid van "100 jaar Oorlog 14-18" hebben het Centrum Lokale Geschiedenis en Mémoire Vive vzw audiowandelingen gemaakt om te downloaden op uw Smartphone en een DVD.

Verenigingen die met Het Centrum Lokale Geschiedenis samenwerken:

  • Mémoire Vive: VZW dat het verleden laat heropleven door de herinneringen en levensverhalen van onze ouderen via een videocamera te verzamelen. De website: www.memoire-vive.be. Mémoire Vive hangt af van VZW "vivre chez soi",  Weigéliasdreef 36,1170 Watermaal-Bosvoorde, Tel.: 02.660.58.71 http://www.vivrechezsoi.be/
  • Hisciwab: Geschiedenis en wetenschappen in Watermaal-Bosvoorde: vereniging die instaat voor de organisatie, de begeleiding van elk onderzoek, wetenschappelijke, historische, permanente opvoeding of wetenschappelijk toegankelijke activiteit die kan bijdragen om Watermaal-Bosvoorde beter te leren kennen. Publicatie van de „Kronieken van Watermaal-Bosvoorde”. Charles Michielslaan, 178/28, 1170 Brussel, T. 02.672.29.72