Sportcheques: een financieel duwtje in de rug!

Om de regelmatige beoefening van een sportactiviteit onder begeleiding aan te moedigen kent de Gemeente elk schooljaar een forfaitaire vergoeding van 50 euro toe aan alle jonge inwoners van Bosvoorde tussen 5 en 18 jaar die ingeschreven zijn bij een club in het Brusselse Gewest aangesloten bij een Belgische sportfederatie en erkend door Adeps of Bloso.

Wil je van deze steun genieten, vul dan het aanvraagformulier in en bezorg het rechtstreeks vóór november 2024 aan de Sportwarande der Drie Linden.

Toekenningsvoorwaarden voor financiële tussenkomst:

  1. de begunstigde moet gedomicilieerd zijn in Watermaal-Bosvoorde;
  2. de begunstigde moet geboren zijn tussen 01.01.2006 en 31.12.2019;
  3. de inschrijving moet gebeuren in een sportinstelling die gevestigd is in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest;
  4. de club moet aangesloten zijn bij een door de ADEPS of BLOSO erkende Belgische sportfederatie.

De interventie is beperkt tot de som van 50,- € (het jaarlijkse minimum inschrijvingsgeld bedraagt 100,- €) per civiel jaar en per begunstigde. De uitbetaling zal binnen de 3 maand na aanvaarding gebeuren.

De vzw Sportwarande kent een toelage van 25.000,- € toe voor de promotie van sport. De aanvragen zullen gerangschikt worden binnen deze financiële enveloppe en volgend de volgende prioriteiten:

  1. voor een 1ste inschrijving bij een vereniging (promotie van sportpraktijken);
  2. voor een inschrijving bij een vereniging van Watermaal-Bosvoorde;
  3. voor een inschrijving bij een vereniging waarvan het kaderpersoneel over een vorming geniet van de ADEPS of een door de ADEPS erkend organisme (met een kader dat oog heeft voor opleiding);
  4. voor een vraag komende uit het vrouwelijk publiek (promotie van de mixiteit in de sport)

Om uw sport cheque te verkrijgen, moet u het aanvraagformulier van financiële tussenkomst invullen in geval van inschrijving aan een aangesloten sportclub bij een erkende Belgische Sportfederatie.

Aanvraagformulier (bestand Word om te downloaden)

Het formulier moet neergelegd worden aan de receptie van het zwembad Calypso tijdens de openingstijden tussen 15 september en 15 november 2024.